MV Agusta RVS #1 – Italiaans Handwerk

In-house tunen is niets nieuws. Veel automerken doen het al, de nieuwste is Aston Martin met zijn AMR-divisie. Dan nog is een nieuwe ‘huistuner’ zeker het vermelden waard, zoals de Italiaanse motorbouwer MV Agusta en de Reparto Veicoli Speciali workshop. Hun eerste kunststuk is de RVS #1.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Er is nog niet heel veel info te verkrijgen over het apparaat, behalve dat hij met de hand is gemaakt, gelimiteerd is en gebaseerd is op hun Brutale 800 driecilinder met zo’n 150 paardenkrachten. Nu is dat maar 40 pk meer dan het basismodel, maar het maakt indrukwekkender als je weet dat Reparto Veicoli Speciali de RVS #1 heel wat gewicht heeft laten verliezen en hij daardoor net onder de 160 kilogram komt.

Hoe? Door het gebruik van titanium en aluminium onder andere. Ook past hij je licht aan, aan de hand van positie en snelheid en bestaan er verschillende rijmodi om de motor aan jou aan te passen. Verder is er nog weinig over bekend, ook geen prijs, behalve dat MV Agusta je aan weet te raden om naar je lokale dealer te stappen. Uiteraard… Druk eerst hierboven even op play om z’n meesterlijke soundtrack te horen en het werk van Reparto Veicoli Speciali in beweging te checken.