MADPAC Test – Apple Watch Series 3

Door Rik Romkes

Het is nog maar kort geleden dat we vol spanning aan het wachten waren op de aankondiging van de iWatch, want zo zou de smartwatch van Apple gaan heten, dat was het enige punt waar iedereen het wel over eens was. Uiteindelijk zaten we er met z’n allen naast en werd het niet de iWatch maar de Apple Watch. Inmiddels heeft het merk alweer de derde generatie van ’s werelds best verkochte ‘horloge’ uitgebracht, tijd dus voor een update.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Gehaat door sommigen, geliefd door velen en door anderen nog niet helemaal begrepen. ‘Wat kun je er dan allemaal mee?’, een vraag die we regelmatig krijgen op het moment dat mensen de Apple om onze pols zien glinsteren, zien oplichten of horen afgaan. Wat wij dan zeggen? Aardig wat, al gebruiken wij hem nog voornamelijk als verlengstuk van onze telefoon. Meldingen van onze Messenger, agenda of push-notificaties van verschillende nieuws-apps. Je voelt de Watch op je pols kloppen en een schuine blik naar links zegt ons wat er aan de hand is, zonder dat we onze telefoon erbij hoeven te pakken.

watch_series_3_ceramic_newband

Best handig, helemaal toen de Series 2 waterdicht werd en je hem niet af hoefde te doen tijdens wassen van je handen, in de regen, onder de douche en in het zwembad. Natuurlijk speelt sport en gezondheid ook een grote rol voor de Apple Watch Series 3. Je activiteiten, je hartslag, het aantal verbrande calorieën, uiteraard monitort hij je de volledige dag net zoals zijn voorgangers.

Daarbij heeft hij een nieuwe trainfunctie voor High Intensity Interval Training, een verbeterde, uitgebreide hartslagmeter en een hoogtemeter voor je wandeltochten door de bergen of in het geval van Nederland bij het beklimmen van hogere gebouwen via de trap. Ook is het nu mogelijk om je playlist offline beschikbaar te maken, zodat je tijdens het rennen je telefoon thuis kunt laten. En ja, Siri praat vanaf nu ook terug via de Apple Watch. Zwaardere functies hebben meer power nodig. In het geval van de Apple Watch Series 3 geen probleem, gezien hij een stuk sneller is (70 procent) dan zijn voorganger. Ook staat de batterij goed zijn mannetje. Bij ons gaat hij zo’n drie dagen mee voor hij weer aan de lader moet.

watch_series_3_jump_wrist

Toch gaat de Apple Watch pas echt shinen vanaf het moment dat je je telefoon helemaal niet meer bij je hoeft te hebben. Niet om te telefoneren, te appen en je laatste internet updates te bekijken en ga zo maar door. We waren dan ook aangenaam verrast toen Apple tijdens de laatste keynote bekendmaakte dat de Apple Watch Series 3 met een ingebouwde digitale simkaart komt. Gewoon zonder telefoon op stap en toch bereikbaar zijn.

Helaas kwamen we er later achter dat de functie vooralsnog niet in Nederland wordt ondersteund en dat wij het zullen moeten doen met de goedkopere versie zonder digitale sim tot het moment dat de providers het hier wel ondersteunen. Let op, het model dat nu wordt verkocht in Nederland is het model zonder de sim. Dus ook als de functie straks wel werkt, wordt hij niet ondersteunt. Daarvoor zul je dan de duurdere versie moeten kopen, als het niet al de volgende generatie wordt voor ons.

watch_series_3_music_airpods

Heb je nog geen Apple Watch, dan is de Series 3 het beste dat er op dit moment te krijgen is en kun je niet fout gaan. Heb je wel al een vorige generatie, dan is er niet heel erg veel verandert op wat verbeteringen na. In het laatste geval zouden wij dan ook nog even ons geld vasthouden totdat de digitale sim-versie beschikbaar is, want daar gaat de Apple Watch het grote verschil maken. Zover is het overigens nog niet en dat zou nog best wel even kunnen duren. Kun je dus niet wachten ga er dan rustig voor, maar verwacht geen wereld van verschil. De Apple Series 3 is verkrijgbaar vanaf €369.