MADGEAR – OneOf Accuracy2

Iets extra’s voor je horloge: behalve een horlogewinder en zo nu en dan een nieuw bandje,
is er niet zoveel voorhanden. Als het gaat om gadgets, dan is er niet zoveel. OneOf brengt hier verandering in met de Accuracy2, een klein apparaat dat samen met je smartphone meet hoe precies ‘ie loopt.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

De Accuracy2 van OneOf is een klein blokje aluminium van zo’n 20 gram dat je aansluit op je Android- of iOs-apparaat. In het aluminium blokje zit een zeer gevoelige sensor die elke vibratie kan meten in het uurwerk van een mechanisch horloge. Deze kleine vibraties worden omgezet in een audiosignaal, versterkt, gedigitaliseerd en vervolgens verstuurd naar het apparaat waar de app z’n tienduizenden berekeningen doet.

oneofac2-1

Hij doet dit zonder batterij, kalibratie of met een audiojack. Dat is ‘verouderde technologie’. Nee, alles gaat digitaal en is ‘plug and play’ zoals ze het noemen. OneOf belooft een nauwkeurigheid van +/- 0.1 seconde per dag. Niet slecht voor zo’n kleine en handzame gadget.

De app meet dus de afwijking per dag, maar ook hoe het horloge als geheel loopt. Deze data slaat de app op, zodat je over een langere periode kunt zien of dat gelijk blijft of niet. Ook handig is dat de app kan zien of je horloge gemagnetiseerd is.

oneofac2-2

De Accuracy2 oogt geslaagd met Apple-waardige looks, maar het werkt ook gewoon lekker. De OneOf Accuracy 2 kost omberekend €168 ($199) en wordt geleverd met een USB Type C connector. Een USB-C naar USB-A kabel wordt meegeleverd, alsook een USB-A naar USB-Micro OTG voor Android. En de Accuracy2 uiteraard.