MADGEAR – AirBolt

Je kent het wel, je bent op reis en checkt om de minuut of je je bagage nog bij je hebt. Want ja, het kan zomaar gejat worden of iemand stopt er iets in. Je kent het wel, dat paranoïde gedoe. Van jezelf of je vriendin. De AirBolt kan een uitkomst zijn. Met dit slot kun je niet alleen jouw bagage beschermen, maar ook tracken. 

Oldschool bagagesloten zijn klein, gemakkelijk te verliezen en voorzien van een code die je maar moet zien te onthouden. Frustratie dus. Bij de AirBolt gaat de ontgrendeling van het slot namelijk via Bluetooth. Via een app maakt de AirBolt contact met je mobiele telefoon. Met slechts één druk op de knop kan de eigenaar zijn slot ontgrendelen. Handig toch? Als je telefoon leeg is, kun je ook eventueel een code instellen op het slot zelf.

Het tracksysteem van deze ingenieuze uitvinding is ook solide. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een crowdsourced GPS-systeem. Hiermee kun je zien waar jouw bagage het laatst is gespot. Het unieke designslot is er in verschillende kleuren en kost 60 dollar.