Jaguar presenteert nieuwe E-Pace met recordbrekende barrell roll

Wacht je tijden op een Jaguar SUV, krijgen we er binnen ongeveer een jaar zelfs drie. Eerst de F-Pace, daarna het elektrische I-Pace concept dat einde jaar z’n definitieve vorm krijgt en gisteravond presenteerde Jaguar de E-Pace. De kleinste van het stel en het beste te omschrijven als een crossover met wat hot hatch-looks.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Jaguar rolde de E-Pace letterlijk uit voor de wereld met een geslaagde Guinness Book of World Records-poging in de vorm van een barrell roll, ofwel een kurkentrekker in normaal Nederlands. De man achter het stuur was stuntrijder Terry Grant die de 270 graden en 15,3 meter lange barrell roll volbracht in de nieuwe E-Pace.

Maar terug naar de auto, het is een combinatie van de strakke Jaguar-lijnen die we gewend zijn van de F-Type en F-Pace met het praktische van een crossover-suv. Een model dat op dit moment extreem populair is, dus niet zo gek dat Jaguar ook mee wilt genieten van het succes van een Audi Q3 of een BMW X1.

De E-Pace is 4,4 meter lang en 1,65 meter hoog en komt met twee benzine-varianten en drie diesels. Deze lopen uiteen van een 150 pk sterke viercilinder diesel tot een 249 pk sterke viercilinder benzine-uitvoering, met als topstuk de 300 pk sterke viercilinder met een 0-100 tijd van 6,4 seconden.

Zoals verwacht vind je zo ongeveer alle moderne veiligheidssystemen en zijn er – afhankelijk van de uitvoering – vijf USB-aansluitingen, vier 12-volt aansluitingen en een 4G wifi-hotspot om geruzie te voorkomen. Een standaard 10-inch infotainment touchscreen gebruik je voor alle instellingen, een 12,3-inch scherm is een optie. De Jaguar E-Pace begint bij €48.300 en is nu al te bestellen. De eerste auto’s worden begin 2018 geleverd.