Nederlander Bob Romkes ontwerpt eerste supercar van Franse DS

Vriend van de redactie en car designer bij het Franse DS – Bob Romkes – is lekker bezig geweest. Maanden lang werkte hij in het diepste geheim aan een groot project bij het automerk. En sinds vandaag is het duidelijk waaraan. Zijn allereerste auto: de DS E-Tense is zojuist van de band gerold en is tevens ook de eerste supercar van DS. Volgende week krijgt de one-off zijn debuut tijdens de Autosalon van Genève, maar hier zijn alvast de foto’s van de waanzinnige coupé.

DS-etense-6

Als je denkt DS, wat is dat? Ja het voelt inderdaad nog wat onwennig, maar je mag officieel geen Citroën DS meer zeggen. DS is het nieuwbakken premiummerk van de Franse automaker. En als dit is wat we van ze kunnen verwachten… SWEET!

ds2016-02

Maar goed, terug naar de E-Tense. De one-off is een elektrische supercar met 402 pk. Een volledig elektrische aandrijflijn zorgt ervoor dat je binnen 4,5 seconden op 100 km/u zit met een top van 250 km/u.

DS-etense-4

De 1.800 kilo zware E-Tense heeft een koolstofvezel monocoque met afmetingen van 4,72 meter lang, 2,08 meter breed en 1,29 meter hoog. Nog meer weetjes: Michelin verzorgt de wielen, vanbinnen vind je een 10-inch touchscreen en zet er zelfs een uitneembaar horloge in het dashboard.

DS-etense-9

Omhuld in scherpe lijnen die dus zijn opgetekend door de Nederlandse Bob Romkes (34). Hij is inmiddels zes jaar exterior designer bij DS Automobiles en heeft mede richting gegeven aan wat DS nu is. De DS E-Tense is volledig van zijn hand, direct onder leiding van Director of Design van PSA Peugeot Citroën Jean-Pierre Ploué.

DS-etense-2

Romkes studeerde Vehicle Design aan het prestigieuze Royal College of Art in Londen en werkte onder andere bij Toyota en Yamaha. Romkes’ DS E-Tense moet een voorbode zijn van wat we in de toekomst kunnen verwachten van het Franse merk. In elk geval qua lijnen, maar of een dergelijke supercar ook daadwerkelijk in productie gaat; hopelijk volgende week meer nieuwe details tijdens de Autosalon en een exclusief interview met Bob zelf.

DS-etense-7 DS-etense-8 ds2016-01 DS-etense-1