DeLorean uit Back to the Future gaat weer in productie!

januari 28, 2016 - Redactie

Yes, het gaat dan toch echt gebeuren. De DeLorean komt terug! Als je ooit de Back to the Future-trilogie hebt gezien, staat de DeLorean DMC-12 vast in je geheugen gegrift. Nu gaat deze iconische tijdmachine na 35 jaar weer in productie.

De DeLorean Motor Company is eindelijk ontwaakt uit een jarenlange winterslaap. De National Highway Safety Admistration heeft namelijk een wetswijziging doorgevoerd die kleine autofabrikanten een kans geeft op bestaansrecht. Volgens Stephen Wynne, CEO van het productiebedrijf, is er genoeg materiaal om voorlopig in ieder geval 300 auto’s te maken.

Het uiterlijk van de vierwielers zal niets, maar om aan nieuwe veiligheidseisen te kunnen voldoen zal onderhuids wel wat gewijzigd moeten worden. Hoe DeLorean Motor Company dat gaat aanpakken is nog niet bekend. Wel hoopt Wynne dat in 2017 de eerste vierwieler een feit is. De prijs is nog niet bekend maar ze willen ‘m aanbieden voor minder dan $100.000, wat neerkomt op zo’n €92.000. Nu nog die Hoverboard in productie en we zijn klaar.

Check de originele Back to the Future DeLorean hieronder.

 

Fan van speciaalbier? Check Beerwulf

Ad
Speciaalbier wordt steeds populairder in Nederland. De laatste paar jaar kregen we er meer dan 300 nieuwe lokale brouwerijen bij en honderden nieuwe speciaalbieren uit Nederland en daarbuiten...
Editor's Pac

Klokers – Tijd met een twist

Een soort mix tussen design en een instrument en weer eens wat anders dan twee simpele wijzers. Hiermee had de Franse start-up Klokers in 2015 een groot succes op Kickstarter met een opbrengst van...

Gerelateerd nieuws

 

Feedback