Apple komt met een van haar sterkste line-ups ooit

Het is voor Apple niet altijd even makkelijk om te blijven verrassen. Gisteren deden ze dat zeker wel tijdens hun keynote en dat terwijl er al behoorlijk wat informatie was uitgelekt. Wij waren in ieder geval aardig onder de indruk van de iPhone X en aangenaam verrast door alle nieuwe functies van de complete line-up, de iPhone 8 (Plus), de Apple Watch Series 3 en natuurlijk het nieuwe draadloze laden.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Maar laten we beginnen met het toestel waar het gisteren natuurlijk allemaal om te doen was. De iPhone X, de grootste update in jaren ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de iPhone.

Schermafbeelding 2017-09-13 om 14.42.16

De iPhone X is volgens Apple een kijkje in de toekomst van de smartphone. Het toestel ziet er waanzinnig uit en heeft een van de grootste make-overs ooit gekregen in de geschiedenis van het merk. Voornamelijk door het schermvullende Super Retina beeldscherm, maar ook door het ontbreken van de oude vertrouwde home-knop en de nieuwe glazen achterzijde. In het kort is de iPhone X voorzien van Apple’s nieuwe A11 Bionic-chip die onder andere Face ID mogelijk maakt voor ontgrendeling van het toestel door 30.000 onzichtbare IR-punten op je gezicht te checken. Deze IR-punten worden tevens ook gebruikt voor de gezichtsuitdrukkingen van de nieuwe Animoji in je berichten. Trek een gezicht en je Animoji doet exact hetzelfde.


Ook de camera is weer sterk verbeterd en voorzien van een aantal nieuwe functies zoals de TrueDepth-camera aan de voorzijde voor Face-ID, te gebruiken voor selfies in studiokwaliteit, het ontgrendelen van je toestel en apps en het spelen van games. Ook de dubbele 12 mp camera aan de achterzijde met dubbele beeldstabilisatie biedt meer fotografie mogelijkheden, met in de groothoekcamera een lichtsterke lens met een diafragma van f/1.8 en voor de telelenscamera een diafragma van f/2.8. Ook de autofocus is een stuk sneller geworden zodat je nog minder momenten hoeft te missen. En o ja, hij is nu dan eindelijk draadloos op te laden!

Schermafbeelding 2017-09-13 om 14.43.34

De iPhone X is te bestellen vanaf 27 oktober en ligt op 3 november in de winkel in de kleuren zilver en spacegrijs en in een 64-GB en een 256-GB voor de vanafprijs van €1159. Check hier alle informatie over de nieuwe iPhone X.

iPhone 8 (Plus)
Voor wie iets minder diep in de buidel wilt tasten komt Apple ook gewoon met een opvolger voor de iPhone 7: de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus. Beide toestellen zijn net als de iPhone X voorzien van een glazen achterkant die het mogelijk maakt om je toestel draadloos op te laden. Ook zijn ze beide uitgerust met de nieuwe A11 Bionic-chip en heeft de iPhone 8 Plus eveneens de dual camera met portretbelichting aan boord.

Ook het geluid is weer beter dan bij hun voorganger. Zo zijn de stereo speakers 25 procent krachtiger dan die van de iPhone 7 en hebben een diepere bas output.

design_water_large

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn vanaf 15 september te bestellen en liggen in de winkel vanaf 22 september in de kleuren spacegrijs, zilver en goud (nieuw) voor een vanafprijs van €809. Voor meer info ga naar de website.

Apple Watch Series 3

Hij is af! De laatste ontbrekende schakel van ’s werelds populairste ‘horloge’ is eindelijk toegevoegd. Vanaf de Apple Watch Series 3 hoef je namelijk niet meer je telefoon mee te nemen om te kunnen bellen en te appen dankzij de toevoeging van 4g middels de geïntegreerde elektronische sim. Sporten zonder telefoon, even naar het strand zonder telefoon, zwemmen, surfen, kiten, uitgaan en ga zo nog maar even door. Dat alles en toch bereikbaar zijn zonder een telefoon in je zak. Maar ook Maps gebruiken en muziek streamen tijdens het sporten, het kan allemaal zonder dat je je iPhone op zak hoeft te hebben. Tenminste, bij de Cellular uitvoering. Naast deze uitvoering zal er namelijk ook een GPS-model worden uitgebracht die niet onafhankelijk te gebruiken is als telefoon.

De nieuwe dual core processor in de Apple Watch Series 3 zorgt dat hij 70 procent sneller is dan zijn voorganger wat Siri ook weer sneller maakt. Teven is Siri voor het eerst ook hoorbaar via de Apple Watch, waar bij de vorige generatie de antwoorden alleen in tekst te lezen waren.

Schermafbeelding 2017-09-13 om 14.50.03
De enige voorlopige maar aan dit hele verhaal is, dat het erop lijkt dat de Series Watch 4G-uitvoering voorlopig niet in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Voorlopig, want zoals altijd komen ook wij uiteindelijk aan de beurt. De Apple Watch 3 wordt verkrijgbaar vanaf €369 voor de GPS-uitvoering. Bekijk hier alle info over de Apple Watch Series 3.

Natuurlijk werd er nog veel en veel meer gepresenteerd tijdens de keynote. Weten wat? Bekijk hier dan zelf de volledige presentatie.