Walkman’s maken comeback door Guardians of the Galaxy Vol. 2

Om Guardians of the Galaxy Vol. 2 te promoten stuurde Disney ons een originele Walkman op uit 1979. Een echt museumstuk, met als extra nog een collector’s item: Star-Lord’s Walkman uit de film exact nagemaakt met een 3D-printer. Resultaat: een online comeback van de retro-gadget.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

We gingen weer terug in de tijd toen we op ‘play’ drukten. Niet alleen die vette klik als je de knop indrukt of de soundtrack op zich, maar vooral de kwaliteit van die net wat te fragiele hoofdtelefoon. Degene die vroeger ook een Sony Walkman had weet wat we bedoelen.

En geef toe, voordat Guardians de Walkman weer populair maakte was de Walkman een tof ding vanaf het moment dat Sony met de TPS-L2 kwam in 1979. Toen voor een prijs van $200 (omgerekend naar nu: $589). Door de Marvel-films gaan zelf gebrekkige Walkmans tegenwoordig makkelijk voor $500 dollar weg op eBay en zijn prijzen tussen de $1.000 en $2.000 ook niet zeldzaam. Als je ‘m eenmaal hebt, dan ben je nog niet klaar: het toppunt is dan nog het vinden van de typische oranje MDR-3L2 koptelefoon.

Als we kijken naar Marktplaats, dan kom je de klassieke TPS-L2 niet tegen, maar alleen de wat nieuwere versies uit de 80’s en 90’s, maar nog steeds voor rond de €200. Heb je er nog een van vroeger? Bewaren die handel! Hoe dan ook een tof ding, zeker met de charme van een mix-tape waar Star-Lord (Chris Pratt) in de films naar luistert.

Helaas gaat het museumstuk uit 1979 en de 3D-geprinte Walkman weer terug naar Disney. Dus je moet zelf op zoek gaan naar die retro-Walkman, maar we kunnen je wel helpen aan Guardians goodies. We mogen van Disney twee keer een Guardians of the Galaxy Vol. 2-pakket weggeven met daarin:

-Drie kaarten voor Guardians of the Galaxy Vol. 2
Een dancing Baby Groot
-Guardians backpack
-Soundtrack

Het enige dat je hoeft te doen, is een mailtje sturen* naar madpac@madpacmedia.com, onder vermelding van ‘Guardians’. Vermeld in het mailtje wel je volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum**. Succes!

*Als je meedoet aan deze actie schrijf je je ook automatisch in voor de MADPAC Nieuwsbrief.
** Door mee te doen aan deze actie verklaar je meerderjarig te zijn.