Guillermo del Toro wint Gouden Leeuw op Filmfestival Venetië

september 11, 2017 - Redactie

De nieuwe film van de Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro, The Shape of Water, heeft gisteravond op het internationale filmfestival van Venetië de Gouden Leeuw voor beste film gewonnen.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

The Shape of Water is een soort sprookje tegen de achtergrond van de Koude Oorlog. De film speelt zich af in het Amerika van 1962 en draait rond de ontdekking door de hoofdpersonages van een geheim experiment. De film werd vooral geprezen om zijn verbluffende beelden, iets waar Del Toro bekend om staat. Del Toro werd bekend met films als Pans Labyrinth, Hellboy en The Devil’s Backbone. Momenteel werkt hij aan een verfilming van Pinocchio.

De 71-jarige Britse actrice Charlotte Rampling is bekroond met de Zilveren Leeuw voor de beste actrice. Rampling dankt dat aan haar rol in het drama Hannah van de Italiaanse regisseur Andrea Pallaoro. De Leeuw voor de beste acteur ging naar Kamel El Basha. Die speelt de hoofdrol in de Libanese film L’Insulte van Ziad Doueiri, over hoe het leven van een Libanees christen en een Palestijnse vluchteling in Beiroet grondig overhoop wordt gehaald door een belediging.


Feedback