Auto’s van James Bond gestolen

Vijf James Bond-auto’s zijn door dieven meegenomen uit een Jaguar/Land Rover-garage in het Duitse Düsseldorf. Het gaat om speciale uitvoeringen van de Range Rover Sport die voor de nieuwe Bondfilm Spectre worden gebruikt.

De splinternieuwe bolides waren geprepareerd en aangepast voor schietscènes in de nieuwe 007-film Spectre die momenteel wordt opgenomen. De bewuste Bondwagens werden vlak voor transport naar Oostenrijk, waar de nieuwe Bondfilm deels wordt opgenomen, samen met nog vier andere auto’s gestolen. De gezamenlijke waarde van de gestolen voertuigen ligt rond de 800.000 euro.

De officiële auto van de legendarische spion zelf in de film is de Aston Martin DB10. En deze staat nog veilig achter slot en grendel. De diefstal vertraagt het opnameschema van de Bondfilm niet en de auto’s worden vervangen. De politie van Düsseldorf neemt de zaak hoog op. Het heeft een rechercheteam ingeschakeld dat de Bond-wagens moet opsporen, maar ondanks de zoektocht ontbreekt van de daders en auto’s nog altijd elk spoor.