Max Verstappen positief over 2018-seizoen, maar HALO nog steeds ‘lelijk en zwaar’

Max Verstappen blikt vooruit naar het 2018-seizoen en verheugt zich vooral op de terugkeer van de Grand Prix van Duitsland op Hockenheim. Alleen die HALO (de beschermende ring boven de cockpit) vindt hij nog steeds ‘lelijk en zwaar’.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Verstappen zegt het in een interview dat zijn team Red Bull Racing met hem deed. Verder praat hij over zijn hoogtepunten van 2017, de zachtere 2018-banden en de 2018 F1-bolide. Eén waar hij voorzichtig positief over is. “De wagen ziet er goed uit. Hopelijk is hij snel en kunnen we deze keer meteen vanaf het begin meedoen om de titel en niet in de achtervolging moeten zoals vorig jaar.”

Check hierboven het interview met Max. De eerste F1-test is op 26 februari op het Circuit de Catalunya in Barcelona. De eerste race van het 2018-seizoen is op 25 maart in het Australische Melbourne.

De Zomerblockbuster is hier: The Rock, gorilla’s en vliegende wolven in ‘Rampage’

Verstand op nul en kijken. Beter advies is er niet voor dit nieuwste vehikel met Dwayne ‘The Rock’ Johnson. Rampage is gebaseerd op de videogame uit de 80’s en gaat over de primatoloog Davis Okoye (Johnson). Hij heeft een hechte band met George, een buitengewoon intelligente zilverrug gorilla die hij al vanaf z’n geboorte kent. Een genetisch experiment maakt van deze vriendelijke aap een woedend wezen van enorme afmetingen. Al snel blijkt dat er nog meer dieren een genetische verandering hebben ondergaan. Terwijl deze nieuwe alfa-roofdieren in Amerika dood en verderf zaaien, gaat Okoye samen met een uit de gratie geraakte geneticus op zoek naar een geneesmiddel. Complete onzin, maar net zoals we Fast & Furious en San Andreas ook pikken van The Rock. gaat deze er ook wel in.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Rampage draait vanaf 19 april 2018 in de bioscoop.

7 Vragen aan Downsizing’s Alexander Payne

Door Jorrit Niels

In het komische drama Downsizing biedt regisseur Alexander Payne dé oplossing voor alle wereldproblemen: miniaturen. Matt Damon probeert het, met Payne achter de camera. Een regisseur die je kent van The Descendants met George Clooney en Sideways. MADPAC sprak Payne in Los Angeles.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

In Downsizing ontdekken Noorse wetenschappers hoe ze als oplossing voor overbevolking mensen kunnen laten krimpen tot een lengte van 13 centimeter. Het plan is om dit in 200 jaar tijd wereldwijd in te voeren. Al snel komen mensen erachter dat ze in een miniatuurwereld meer waar voor hun geld kunnen krijgen. In Leisureland staat $100.000 namelijk gelijk aan $12 miljoen. Geen slechte koop dus. In de hoop op een beter leven besluiten de alledaagse Paul Safranek (Matt Damon) en zijn vrouw Audrey (Kristen Wiig) hun gejaagde bestaan in Omaha achter zich te laten om zich te vestigen in een nieuwe miniatuurgemeenschap.

De film heeft een lange aanloop gekend, meer dan tien jaar. In de tussentijd heb je zelfs twee andere films gemaakt.
“Ik wilde het idee eerst compleet hebben. Het moest meer zijn dan alleen het grappige feit dat je je als mens kon laten verkleinen. Het moest een urgentie hebben – overbevolking en het milieu – en daarbij karakters voor wie het zelf een ontsnapping zou zijn. En eerlijk, de financiering was ook lang een probleem. Bij dit soort budgetten (rond de $70 miljoen) zijn ze bij studio’s heel erg van het beperken van risico’s en deze film werd al snel – niet mijn woorden – als te intelligent gezien voor zoveel geld. Ik ben net zo lang doorgegaan totdat ik een ja had. Dat kost, zoals je merkt, tijd.” (lacht)

Zie je dat Downsizen zelf zitten?
“Hmm, dat vind ik een lastige, maar ik vond het een geweldig uitgangspunt om met dit gegeven een film te maken over klassenstrijd in Amerika met politieke satire en humanisme. Het is geweldig om te spelen met de oplossing om onze wereld te redden. Is dat een andere planeet koloniseren of onszelf verkleinen? En als je de logica van de film volgt, is er eigenlijk geen betere oplossing dan downsizing.”

Had het werken met een groter budget invloed op je stijl?
“Totaal niet, het grotere budget was fijn, maar ik zie het puur als werken op een groter canvas, dat is het. Het is nog steeds precies de manier van vertellen die ik altijd heb gedaan, met dezelfde humor en stijl, alleen dan allemaal net wat groter.”

En voor het eerst dat je serieuze visuele effecten gebruikt. Hoe was dat?
“Voor het eerst dacht ik bij mijzelf: ze bestaan al sinds het begin van cinema en iedereen gebruikt het, dus waarom zou ik dat niet eens gaan doen? De film is een intiem verhaal op een grote schaal, dus ik wilde dat de effecten zo geloofwaardig mogelijk zouden worden. Zo erg zelfs dat het bijna niet opvalt. Ik wilde ook niet een vluchtig shot van een effect om onvolkomenheden te maskeren. Ik blijf vaak lang hangen met mijn shots, met of zonder effect, dus dat was veel extra werk voor de visual effects-mensen. Met een waanzinnig resultaat.”

Is het iets dat je meer zou willen gebruiken?
“Alleen als het verhaal daarom vraagt. Als het met echte effecten kan, in-camera zoals dat heet, dan gebruik ik dat veel liever. Kijk naar Christopher Nolan’s Dunkirk, hij heeft zoveel mogelijk ‘echte’ effecten gebruikt en dat vind ik indrukwekkend. Het is moeilijk, kost veel tijd en geld, maar uiteindelijk is dat iets waarnaar je moet streven als filmmaker.”

Wat zou je nog echt op je naam willen zetten als regisseur?
“Zonder twijfel zo’n groots episch drama als Out of Africa of The English Patient. Groot in omvang, maar met een verhaal dat raakt. Dat wordt tegenwoordig eigenlijk niet meer gemaakt en dat vind ik eeuwig zonde. Ik snap dat zo’n film niet direct garant staat voor een nieuwe franchise of kassucces, maar ik geloof echt dat daar nog steeds een publiek voor is.”

Denk je dat die reusachtige blockbusters hun langste tijd hebben gehad?
“Ik denk dat de ‘oude bomen’ kans hebben om te vallen. Het is allemaal een cyclus en dat is jammer voor dat soort films, maar ik denk dat het ook kan zorgen voor genoeg nieuws. De volwassen komedies of drama’s van zo’n $25 miljoen met genoeg draaidagen, het zou mooi zijn als die weer eens terugkeren.

Stilte is overleven in ‘A Quiet Place’

Dit kan nog best wel wat worden. John Krasinski en Emily Blunt (in het echt ook een stel) spelen een familie die met hun kinderen in isolatie en extreme stilte leven. In stilte omdat een onbekende dreiging aanvalt bij elke vorm van geluid. Check de trailer hierboven en je ziet nogal een intense paar minuten, vooral nadat die lamp wordt omgestoten. Nog geen idee wat het precies is, rechttoe-rechtaan monsters of juist iets bovennatuurlijks. De ondertitel is in ieder geval: ‘stilte is overleven’… nice!

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

A Quiet Place draait vanaf 12 april in de bioscoop.

7 Nieuwe Films en Series die je de komende 4 weken niet mag missen

Met de televisies van tegenwoordig is een bioscoopbezoek nauwelijks meer nodig. Een groot scherm, haarscherp 4K-beeld en goed geluid; dan heb je toch geen zin meer om tussen figuren te zitten die een uur bezig zijn met het openen van een zakje M&M’s? Wij konden het de afgelopen weken zelf ervaren met Samsung’s nieuwe QLED TV, de Samsung Q7F. Een 55-inch groot ‘monster’ met alle toeters en bellen die je tegenwoordig nodig hebt. Dit zijn de 7 films en series die wij deze maand nog willen ervaren op deze TV. En die jij trouwens überhaupt niet mag missen.

We testten de Samsung Q7F met alle specs die je tegenwoordig wilt. Ultra HD, HDR, een groot 55-inch beeld en QLED. Quantum dot is dan ook de laatste innovatie in TV. Quantum dot kristallen zijn 30.000 keer kleiner dan een menselijke haar en afhankelijk van hun grootte transporteren ze het licht van één intense kleur. Resultaat is dat je tot 1 miljard verschillende kleuren kunt krijgen die niet zijn te onderscheiden van de werkelijkheid.

Pure kleuren dus en een helderheid die de HDR-ervaring nóg indrukwekkender maakt, kortom perfect beeld. Ook niet geheel onhandig; Quantum dots zijn gemaakt van een anorganisch materiaal en er is na gebruik nooit een vermindering in beeldkwaliteit. Wat van pas komt bij deze 7 tips.

1. Altered Carbon – vanaf 2 februari op Netflix
De serie speelt zich af in de toekomst waar het mogelijk is om je geest over te zetten in een nieuw lichaam, waardoor je ineens niet meer sterfelijk bent. Je hersenen worden gedigitaliseerd, waardoor het mogelijk wordt je persoon te downloaden en te uploaden naar een nieuw lichaam dat ze in de wereld van Altered Carbon sleeves noemen.

2. It – nu op blu-ray
Na een jaar van enge clowns die wereldwijd mensen de stuipen op het lijf jagen, is de engste clown aller tijden weer terug: Pennywise. Ken je het boek of de miniserie uit 1990 nog met dat enge doucheputje? Ze doen er hier nog even een schepje bovenop met een afvoerkanaal en een op hol geslagen diaprojector. Gedverdemme… Kom maar op.

3. The Grand Tour – elke vrijdag op Amazon Prime
Clarkson, Hammond en May zijn terug in het tweede seizoen van The Grand Tour. Ze beloven ze een nog beter vervolg. Want hoewel het best wel aardig was, werkten er ook genoeg dingen niet in de nieuwe show van het voormalige Top Gear-trio. Dit keer staat de tent in ieder geval op één plek en zijn sommige onderdelen weggelaten zoals The American. Wat nog wel blijft – en gelukkig maar – zijn de trips. Neem drie oude Jaguars van een skipiste, supercars in Zwitserland en trips naar onder meer Mozambique, Kroatië, New York, Spanje, Dubai en Colorado.

4. Thor: Ragnarok – vanaf 7 maart op blu-ray
Wederom een hoofdrol voor Chris Hemsworth als Thor en Tom Hiddleston als Loki, maar we krijgen er een paar toffe gastoptredens bij. Cate Blanchett als Hela, de nieuw aartsvijand. En The Hulk (Mark Ruffalo) in een heftige outfit. Herhaling van zetten? Ja waarschijnlijk wel, al kunnen we niet wachten op dat Arena-gevecht. En we voelen die 80’s sfeer wel.

5. Blade Runner – vanaf 14 februari op blu-ray
Het langverwachte vervolg op de sci-fi klassieker uit 1982. Harrison Ford keert na 35 jaar terug als Rick Deckard in Blade Runner 2049. De focus ligt echter op Officer K (Ryan Gosling) van de LAPD. Hij ontdekt een geheim dat de overgebleven samenleving in nog meer chaos kan doen laten vervallen. Uiteraard heeft hij dan de hulp nodig van Deckard. Naast Gosling en Ford zien we ook Robin Wright, Jared Leto en de Nederlandse Sylvia Hoeks. De beelden zien er waanzinnig uit, met eindelijk weer eens een origineel verhaal naast al die reboots, maar ook één die genoeg vragen zal beantwoorden van de eerste Blade Runner.

6. McMafia – elke woensdag op Amazon Prime
De nieuwe hit uit Engeland over Alex Godman (James Norton) gebaseerd op het gelijknamige boek van Misha Glenny. Alex is de zoon van een Russische maffiabaas die is opgegroeid in Engeland. Hij denkt zijn verleden te hebben achtergelaten, totdat zijn familie weer opduikt en hij gedwongen wordt om de onderwereld in te duiken.

7. The Snowman – vanaf 19 februari op blu-ray
Eindelijk weer eens een ‘ouderwetse’ thriller. En één met een seriemoordenaar, een genre dat vroeger enorm populair was, maar we nu alweer even niet hebben gehad. In The Snowman speelt Michael Fassbender de rol van detective Harry Hole. Hole onderzoekt de zaak van een vermiste vrouw waarvan de sjaal wordt gevonden op een onheilspellende sneeuwpop. En ze is niet de laatste. De thriller is gebaseerd op de bestseller van de Noorse schrijver Jo Nesbø waarvan wereldwijd maar liefst 23 miljoen boeken van zijn verkocht. Naast Fassbender zien we ook J.K. Simmons, Rebecca Ferguson en Charlotte Gainsbourg. De film is geregisseerd door Tomas Alfredson van Let the Right One In en Tinker Tailor Soldier Spy.

Film3
Stuk voor stuk films en series waar de kleuren en/of actie er vanaf spatten en de QLED TV goed z’n werk kan doen. The Next Innovation in TV, maar wat betekent dat nu precies? Een uitleg in drie stappen:

Q Smart
Compleet vernieuwd en via je afstandbediening moeiteloos te vinden: de Smart Hub. Al je streaming- en entertainmentdiensten kun je hier terugvinden, net zoals alle apparatuur die je hebt aangesloten. Bedienen kan zelfs ook via een app op je telefoon.

Q Picture
We hadden het net al even over de quantum dots en het eindresultaat van wel 1 miljard verschillende kleuren. Naast die intense kleuren betekent dat ook een groter kleurbereik, sterker contrast, grote kijkhoek en uniek hoge helderheid.

Q Style
Een televisie als middelpunt in je woonkamer hoeft niet meer een slecht ding te zijn. Met deze TV’s heb je een design-item in je huis en één met een ingenieuze oplossing waardoor je niet 23 draden achter en langs je TV hebt lopen. Volgende keer gaan we door op de Samsung QLED TV als design-item. Heb je eerst mooi nog even de tijd om deze films en series te checken.

Film

Eerste trailer vrijgegeven Tom Hady’s Marvel-film Venom

Na afgelopen woensdag al een kleine teaser op z’n Instagram geplaatst te hebben kan Tom Hardy naar hartenlust z’n nieuwe film promoten. Zojuist is namelijk de eerste trailer van Marvel’s Venom vrijgegeven en dat belooft weer veel goeds. Nu zijn we ook bijna niet ander gewend van Hardy, toch is het altijd weer even afwachten of een Marvel je wel of niet aanspreekt. De trailer van Venom stelt in ieder geval niet teleur.
Hardy speelt de rol van Journalist Eddie Brock die besmet raakt met iets buitenaards waardoor hij langzaam transformeert in de antiheld Venom. Volgens Hardy is deze eerste film gebaseerd op de strip Venom: Lethal Protector. Voor nu zul je het met deze beelden moeten doen, de film zelf verschijnt in oktober in de bioscopen.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Zo voelt het om met 145 km/u downhill te knallen tijdens Olympisch Skeleton

Weet je nog, de kick die je vroeger voelde met een slee op de plaatselijke ‘heuvel’? Doe dat maal 100 en je hebt een beetje wat Olympisch Skeleton racer John Daly moet voelen als hij straks in Zuid-Korea voor een medaille gaat met 145 kilometer per uur. 

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

CNN’s Great Big Story maakte een reportage over de Amerikaanse Daly als hij vertelt over de sport en vooral de kick op de baan van ruim 1,5 kilometer. Een voor ons onduidelijke mix van flitsen, kleuren, bochten en een max van 5G. En dat alles maar 2,5 centimeter boven het ijs. Hij liever dan wij. Maar om naar te kijken, briljant. Check Daly hierboven in actie.

Nieuwe Deadpool 2-trailer is het grappigste dat je deze week ziet

De leukste superheldenfilm in jaren was zonder twijfel Deadpool. De film nam zichzelf niet zo serieus en eindigde eens niet met een enorme apocalyptische eindscene. Nu is ‘ie terug met de eerste volledige trailer waarbij Deadpool je nog steeds toespreekt en zo ongeveer elk cliché op de hak neemt en ook andere superheldenfilms als Justice League. En je ziet een stuk meer van het nieuwe karakter in de vorm van Josh Brolin’s Cable. Inclusief de CGI die nog niet helemaal klaar was in het begin in de trailer… briljant. Kom maar door!

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Deadpool 2 draait vanaf 17 mei in de bioscoop.

Titan’s verstelbare kettlebells zijn de ideale gadget voor je thuisgym

Geloof het of niet, maar de zomer is alweer in aantocht en dat betekent dat het weer tijd wordt om die isolatielaag voor de winter langzaam af te gaan breken voor dat strakke bakstenen muurtje. Inderdaad, keihard trainen om ook deze zomer weer een beetje goed voor de man te komen. Nog geen zin of ‘geen tijd’ om naar de sportschool te gaan, dan hebben we hier alvast een mooie gadget voor thuis?

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!

Inderdaad de kettlebell, het ideale gewicht waar je tal van oefening mee kunt doen. Russian swings, American Swings, slingshots, snatches, single handed swings, Turkish get ups, goblet squats, reverse lunges, windmills en ga zo nog maar even door. Met een kettlebell kun je bijna iedere spier in je lichaam aanpakken.

Het probleem met kettlebell’s is alleen dat het vrij lompe dingen zijn en dat je voor iedere oefening een ander gewicht nodig hebt, daarnaast maak je als het goed is ook progressie en zul je ook binnen dezelfde oefeningen steeds naar een zwaarder gewicht grijpen. Wil je thuis dus geen aparte kettlebell kamer, dan heeft Titan Fitness de oplossing voor je, een verstelbare kettlebell, waarvan het gewicht dus heel makkelijk is aan te passen door het toevoegen of verwijderen van een gewichtsschijf. De kettlebell van Titan Fitness komt in twee varianten. Eén met een bereik van 2.25 kg t/m 10 kg en één met een bereik van 5 t/m 18 kg.

Gezien het gewicht niet echt geschikt voor de die-hards (maar die gaan toch al naar de gym), maar absoluut lekker om mee te beginnen en weer zin te krijgen in het echte werk. De Titan Fitness kettlebells kosten respectievelijk $69 en $104 en zijn verkrijgbaar via de website en amazon.

De jonge Han Solo is hier met eerste trailer met ‘Solo: A Star Wars Story’

Hoe begon het met Han Solo en iedereens favoriete Wookiee Chewbacca. In een jaar zonder ‘gewone’ Star Wars is het de beurt aan ‘A Star Wars Story’ en over een paar maanden is het na Rogue One de beurt aan Solo. Alden Ehrenreich neemt de rol van de jonge Harrison Ford op zich, met Woody Harrelson, Emilia Clarke en Donald Glover in bijrollen. Ron Howard zit op de regisseursstoel, één die hij overnam van Christopher Miller en Phil Lord toen het duo opstapte/werd ontslagen na ‘creatieve verschillen’. Het resultaat ziet er voorlopig uit als een klassiek Star Wars-verhaal met een toffe stijl en genoeg fan-service.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!

Solo: A Star Wars Story draait vanaf 23 mei in de bioscoop.