Gay Tony is terug in GTA Online: After Hours

De langverwachte nightclub DLC voor GTA Online heeft eindelijk een release datum, 24 juli. After Hours is dan gratis beschikbaar op de PS4, Xbox One en PC. 

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Behalve dat je een nachtclub kunt bezitten en runnen, zijn er ook verhaalmissies met een oude GTA-bekende: Gay Tony. Tony Prince breidt uit naar de Westkust en is op zoek naar partners. Een tof detail: After Hours bevat muziek van populaire DJ’s als Tale of Us, Solomon, Dixon en The Black Madonna.

Niet dat je opeens compleet legaal moet gaan in After Hours. De clubs hebben een randje, dat spreekt. Je zult ook met genoeg illegale handeltjes te maken krijgen en de club gebruiken als dekmantel voor een netwerk van criminele ondernemingen. Dus no worries, het wordt niet opeens soft allemaal.

Zombies en Nazi’s – ‘Overlord’ wordt meest krankzinnige W.O. II film ooit

Het was de bedoeling dat Overlord het volgende deel in de Cloverfield-reeks zou worden, maar producent J.J. Abrams besloot ‘m op te zetten als een op zichzelf staand vehikel. En ook nog eens een bizar vehikel, want hoe zou het zijn als een groep Geallieerde paratroopers tijdens D-Day op een groep Nazi’s stuiten die bezig zijn met nogal aparte experimenten? En met aparte experimenten bedoelen we: Nazi zombies. Een soort van Inglourious Basterds-toon, maar dan alsof ze zijn opgestaan uit de dood. In de hoofdrollen Wyatt Russell (22 Jump Street), Jovan Adepo (Fences) en Pilou Asbaek (Game of Thrones).

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Overlord draait vanaf 8 november in de bioscoop.

Hamilton tekent voor nog eens 2 jaar bij Mercedes… voor minimaal €46 miljoen per jaar

Het leek een formaliteit te zijn, maar toch duurde het nog redelijk lang. Maar de kogel is door de kerk. Lewis Hamilton heeft zijn contract bij Mercedes verlengd. De wereldkampioen in de Formule 1 tekende een contract die in 2020 afloopt.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Hamilton rijdt sinds 2013 voor Mercedes en veroverde drie van zijn vier wereldtitels bij die ploeg. Hamilton won al 44 races voor Mercedes in de Formule 1. Hamilton staat op dit moment tweede in de tussenstand van het wereldkampioenschap, achter de Duitse Ferrari-coureur Sebastian Vettel. Hij komt zondag in actie in de GP van Duitsland.

Mercedes en Hamilton doen geen mededelingen over het salaris van de wereldkampioen. Volgens verschillende media gaat hij minimaal 46 miljoen euro per jaar verdienen. Hamilton deed het nieuws over zijn nieuwe contract luchtig af. “Het was een formaliteit. Ik ben in de winter al met teamchef Toto Wolff gaan zitten. Maar het is goed dat alles op papier staat. Nu kunnen we weer verdergaan. Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest als nu bij Mercedes. Ik maak al sinds 1998 deel uit van de Mercedes-familie. Ik ben ze voor altijd dankbaar voor de onvoorwaardelijke steun, liefde en bescherming tijdens al die jaren. Ik ben ongelooflijk trots op wat we al hebben bereikt en heb nog meer zin in de toekomst! Ik heb er alle vertrouwen in dat ik hier op de juiste plaats zit.”

Dit Japanse dorp heeft een Ninja-tekort en betaalt €73.000 als je er een wordt

Het is zomer, dus dat is de beste tijd om de meest bizarre nieuwtjes tegen te komen. Behalve natuurlijk de wekelijkse uitspraken van Trump. Dit keer gaat het om het Japanse dorp Iga, de geboorteplaats van de ninja. Ze hebben een ernstig tekort. Het aantal ninja’s neemt elk jaar weer meer af. Maar, ze denken de oplossing te hebben.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Het dorp met 100.000 inwoners is niet meer zo welvarend als vroeger. Veel jonge Japanners trekken naar de grote steden en kiezen niet meer voor het ninja-leven. Het volledige verhaal hoor je trouwens op de NPR-podcast Planet Money.

Ze leggen daarin uit dat de baan veel heeft te bieden. Een extreme training, maar ook salarissen die kunnen oplopen tot zo’n €73.000 per jaar. Niet slecht en een hoop meer dan de Japanse krijgers kregen tussen de 12e en de 19e eeuw.

Ruim 70k per jaar verdienen én een ninja worden? Waar kunnen wij een handtekening zetten!? Er is alleen één maar voordat je te enthousiast wordt. Iga zoekt geen ninja’s die met hun zwaard ledematen afhakken of een hele bak met werpsterren in de rondte gooien zoals hieronder. Het dorp zoekt ‘ninja performers’ om het erfgoed van de stad over te brengen aan toeristen. Ah, komop!

Nostalgie herleeft in boek ‘Sega Arcade: Pop-Up History’

Als je een beetje gamefan bent en je loopt al eventjes mee, dan weet je dat veel game-ontwikkelaars hun oorsprong hebben in de arcade. Of het was daar waar ze echt groot werden. Het verhaal achter die tijd lees je straks in het pop-up boek Sega Arcade: Pop-Up History.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Darren Wall heeft de Kickstarter onlangs online gezet en hij heeft ‘m op dit moment – met nog een paar weken te gaan – al bijna gehaald. Voor ongeveer €39 bestel je ‘m en lees je de verhalen achter vernieuwende kasten als Space Harrier, After Burner en Hang-On en de belangrijkste man achter de games: Yu Suzuki. Met een paar extreem gedetailleerde pop-ups die je door het boek heen vindt. Als de Kickstarter slaagt – grote kans – dan krijg je je boek in april 2019. Nog even geduld dus.

Steve Carrell’s Oscarkanshebber ‘Welcome to Marwen’ krijgt nieuwe trailer

Dat Steve Carell meer is dan grappig, dat bewezen Little Miss Sunshine en Foxcatcher al. Zijn nieuwste, Welcome to Marwen, lijkt ook wel wat te worden. Gebaseerd op de documentaire Marwencol en onder regie van Robert Zemeckis, dus dan weet je dat het allesbehalve standaard wordt. Carell speelt Mark Hogancamp die het slachtoffer wordt van zinloos geweld. Door vijf mannen werd hij halfdood geslagen en lag hij 40 dagen in het ziekenhuis, waarvan 9 in een coma.  Als deel van een therapeutische behandeling stort hij zich op het maken van een miniatuur W.O. II-dorp die hij bevolkt met zijn aanvallers, zijn vrienden en meisjes waarop hij ooit verliefd was. Een soort film die studio’s tegenwoordig lijken te ontwijken, maar des te beter dat ‘ie er toch doorheen is geglipt. Naast Carell zien we ook Leslie Mann, Diane Kruger, Eiza González en Gwendoline Christie.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Welcome to Marwen draait vanaf 10 januari 2019 in de bioscoop.

Stijlvolle Arcadekast in je huis? De Maze Marble Console is de oplossing

Wie wil er nu geen arcadekast in z’n huis hebben? Bijvoorbeeld een klassieker als Donkey Kong of een flashy flipperkast. Eén maar, het is niet echt een bijdrage voor je interieur als je net alles strak he bt ingericht en alle draden van je flatscreen hebt weggewerkt. De oplossing is Marco Iannicelli’s Marble Maze.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Iannicelli maakt vooral meubels, maar waagt zich nu aan een analoge console. Het idee is simpel. Met een joystick beweeg je de marmeren plaat en daarin het metalen balletje met een joystick. Een mix tussen een console en een sculptuur, maar sowieso een briljante toevoeging als je mensen over de vloer krijgt en het gesprek stokt. Check hier meer over designer Iannicelli.

Floyd Mayweather bestbetaalde entertainer ter wereld, Clooney op plek 2

De Amerikaanse bokser kan weer een titel bijschrijven op zijn cv. Ditmaal die van de bestbetaalde entertainer van het afgelopen jaar (juni ’17-juni ’18). Floyd Mayweather haalde een totaalbedrag van €243 miljoen binnen, voornamelijk dankzij zijn gevecht tegen Conor McGregor in augustus.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Acteur George Clooney eindigde achter Mayweather als tweede op de jaarlijkse lijst van zakentijdschrift Forbes. Niet vanwege een goedbetaalde acteerklus, maar vooral dankzij de verkoop van tequilamerk Casamigos waarvan hij mede-eigenaar was. Clooney haalde daarmee ruim €203 miljoen binnen, zijn hoogste jaarinkomen in zijn 35-jarige carrière in de tv- en filmindustrie. De top 5 wordt compleet gemaakt door Kylie Jenner (€142 miljoen), Judy Sheindlin alias Judge Judy (€125,4 miljoen) en Dwayne ‘The Rock’ Johnson (€105,7 miljoen).

Sacha Baron Cohen maakt wapenlobby belachelijk in ‘Who is America’

Sacha Baron Cohen is weer terug met zijn nieuwe Showtime-serie Who is America. In de stijl van Ali G en Borat interviewt hij nietsvermoedende Amerikanen en lokt hij ze meedogenloos uit tot het maken van de meest bizarre uitspraken. Z’n eerste doel: de Amerikaanse wapenlobby.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

In de eerste clip die Showtime heeft vrijgegeven zie je Cohen hierboven als de Israëlische anti-terrorisme expert Colonel Erran Morrad. Zijn idee om het wapengeweld in de VS tegen te gaan: train en bewapen kinderen van 4 tot 16 jaar oud. Ongelooflijk in hoeverre mensen hierin mee gaan, zelfs congresleden.

De show is gisteravond begonnen op Showtime en er komen een paar grote namen voorbij in de 7 geplande afleveringen. Onder meer voormalige vice-president Dick Cheney en voormalige presidentskandidaten als Sarah Palin en Bernie Sanders.

Dit is de krankzinnige logistiek achter een Formule 1 race (video)

Na een week rust is er dit weekend weer een F1-race. En de teams zijn nog maar net bijgekomen van drie races achter elkaar. Het wordt allemaal nóg indrukwekkender als je weet hoe de logistiek in elkaar zit. Neem de Bahrein GP op zondag 8 april. Drie dagen later moest elk team al hun materiaal naar Shanghai verschepen ter voorbereiding op de Chinese GP. Een reis van bijna 6.500 kilometer, maar de F1 lukt het elke keer weer zonder fouten.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Druk hierboven direct op play om te zien hoe de complexe logistieke operatie in z’n werk gaat. De uitleg in tekst neemt zeker nog een paar honderd woorden in beslag. Elk team verscheept vijf complete sets aan uitrusting naar elke hoek van de wereld, zes volle Boeing 747’s vliegen de wereld over waar de teams ruimte kunnen inkopen en dan rijden er ook nog talloze trucks rond voor de races in Europa.

Bekijk de video en verwonder je over de bijna militaire operatie die achter de Formule 1 schuil gaat. Vergeet alleen die The Crew 2-advertentie eromheen, dat noemen ze een accurate rijsimulator. Dat is net zoals als F1-logistiek een eitje noemen.