Heb jij het uithoudingsvermogen van een marinier?

Hulp bieden na een orkaan op Sint Maarten, een gebied ontdoen van mijnen of binnen no-time waar dan ook ter wereld aanwezig zijn om bondgenoten, eigen gebied of de international rechtsorde te beschermen. Het Ministerie van Defensie is op zoek naar nieuwe militairen voor gevechtsfuncties, maar wat past bij jou? Scroll naar beneden en check op wat voor manier jij het beste uit jezelf kunt halen.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Korps Mariniers
Eén van de oudste onderdelen van onze krijgsmacht. In 1665 opgezet en gespecialiseerd in amfibische en speciale operaties. In totaal bestaat het Korps Mariniers uit zo’n 2.300 militairen die altijd paraat staan en wereldwijd inzetbaar zijn onder elke omstandigheid. Van de diepe jungle tot ijzige bergtoppen en alles daartussenin. Wat daarvoor nodig is, is een pittige opleiding met een selectietest die daaraan vooraf gaat. Check hierboven hoe JayJay Boske het verging tijdens de 48 uur durende Fitheids- en de Marinier Selectietest en krijg tips om je optimaal voor te bereiden met het online trainingsschema.

Pantsergenie
Marinier bij het Korps, gevechtsvlieger bij de Koninklijke Luchtmacht of militair bij de Luchtmobiele Brigade. Bij het gros van de Nederlanders ontstaat er dan wel een beeld van wat het werk inhoudt. Maar de Pantsergenie? Dit is een bijzonder onderdeel van de Landmacht dat bestaat uit vaktechnische specialisten met gevechtscapaciteiten die er voor zorgen dat de collega’s van de infanterie hun werk kunnen doen. Zo werpen ze hindernissen op om de vijand te stoppen, bouwen ze bruggen op, omzeilen ze mijnenvelden of sporen bermbommen op en maken deze onklaar. In de video hierboven zie je wat je als pantsergenist kan doen. Check hoe de specialisten in de Leopard 1 genietank zonder twijfel obstakels uit de weg ruimen.

Luchtmobiele Brigade
Hierboven zie je een training van de Luchtmobiele Brigade in Frans Guyana. Twee weken lang trainde de eenheid tijdens oefening Red Jaguar en moesten de luchtmobiele infanteristen overleven en verplaatsen onder extreme omstandigheden. Zomaar een voorbeeld van het extreme en diverse takenpakket van de Luchtmobiele Brigade, een snel inzetbare en lichte infanterie-gevechtseenheid. Binnen 7 dagen kan deze 4.500 man sterke gevechtseenheid overal ter wereld worden ingezet. Voor onder meer rampenbestrijding en humanitaire hulp tot en met het verdedigen van eigen gebied of dat van onze bondgenoten. De Luchtmobiele Brigade is onder meer onderdeel van de Nederlands-Duitse snelle interventie-eenheid DSK, maar kan ook samenwerken met de Luchtmacht en zo per helikopter of transportvliegtuig gedropt worden. Te voet of met terrein- en transportwagens en zelfs met KTM Enduro-motoren.

Ben je er al achter welke het voor jou gaat zijn? Klik dan hier om direct naar de vacatures te gaan of kies je Battle en ontdek welke eenheid het beste bij jou past.

Dit is hoe je 2018 jouw jaar maakt!

Het is alweer november, twee maanden voordat we voor de zoveelste keer het nieuwe jaar in gaan. Weer een jaar voorbij waarin goede voornemens zijn gesmolten als sneeuw voor de zon. 2017 zou jouw jaar worden, maar door de drukte op je werk en thuis is het er eigenlijk niet echt van gekomen. Inderdaad, precies zoals vorig jaar. Want tsja, eigenlijk ook iets te ambitieus toch? Of viel dat wel mee? Hoe dan ook, daar gaan we dus in 2018 verandering in brengen.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Hoe? Door die neerwaartse spiraal van de dagelijkse sleur te doorbreken. Geen genoegen meer te nemen met de zaken zoals ze nu gaan en inderdaad door weer goede voornemens te maken. Met het grote verschil dat we ons er deze keer echt aan gaan houden. Hoe? Door niet te wachten op 1 januari, maar vandaag nog te beginnen met de voorbereidingen. Door er langzaam in te groeien in plaats van jezelf van de ene op de andere dag van alles te ontzeggen. Het belangrijkste, door je mindset te veranderen. Jezelf dingen ontzeggen werkt niet, het aanpassen van je levensstijl door het zien van nieuwe kansen wel.

Sporten hou je alleen op deze manier vol
Sporten, daar begint het mee. Ons lichaam is niet gemaakt om stil te zitten achter een computer. Sporten houdt je alleen vol als je het met regelmaat doet en je duidelijk merkbaar progressie boekt. Je voelt je beter, ziet er beter uit en straalt dat ook uit. Geloof het of niet, maar als je de slag te pakken hebt, dan gaat het hoe dan ook verslavend werken, vooral in het begin als de opgesloten endorfines eindelijk weer eens de vrije loop krijgen in je lichaam.

1x per week sporten? Tsja, alles is beter dan niets. Toch zal die ene keer iedere week weer een opgave blijven. Als je echt klaar bent voor een nieuw begin, ga dan minimaal 3x per week en het liefst 4x. Een uurtje is al genoeg. Beter 4x per week een klein uur, dan 2x twee uur of 1x vier uur. Probeer het maar eens een maand. Wedden dat je de tweede maand niet anders meer wilt zolang je de regelmaat niet doorbreekt!

Geen tijd om 3x per week te sporten? Tijd moet je maken. Je wilt immers een frisse start toch?! Een week heeft 168 uur en je kunt ons niet wijsmaken dat je in die 168 uur niet even ergens drie uur op de bank zit te zappen of met je mobiel in de weer bent. Ook al voelt dat als je nodige rustmoment, uit de drie uur sporten per week ga je tien keer meer energie halen. Niet vanaf 1 januari, maar vanaf morgen.

Slecht eten op een gezonde manier
Ben je lekker aan het sporten, dan zul je merken dat je vanzelf ook behoefte krijgt om iets gezonder te gaan eten. Jezelf van alles ontzeggen heeft ook hier geen zin, dus bedenk een haalbaar scenario. Maandag tot vrijdag eet je gezond en in het weekend ga je gewoon twee dagen los. Alle kleine tussendoortjes die je nu gedurende de hele week tot je neemt, zetten veel meer aan dan die twee dagen zondigen in de week tegenover de vijf gezonde dagen. Op deze manier heb je nooit het gevoel dat je iets niet mag – waardoor je het eigenlijk nog liever wilt – en hoef je het ‘lijnen’ ook niet te ervaren als een ontzegging.

Stoppen met roken is het makkelijkste dat er is…
Wat? Rook je nog steeds? Dat is anno 2017 toch wel echt een beetje over. Vroeger was het misschien cool, tegenwoordig staat het ronduit armoedig. Ondergetekende is al vijf jaar gestopt, na achttien jaar een pakje per dag gerookt te hebben en het was een van de makkelijkste dingen ooit. Hoe? Simpel, door er klaar voor te zijn en het boek Stoppen met Roken van Allen Carr te lezen. De inhoud is eenvoudig en wordt hoofdstuk na hoofdstuk als een zaadje in je hersenen geplant. Hoe eenvoudig en doorzichtig ook, zodra je de ideeën toepast, zijn ze zeer doeltreffend. Samengevat komen ze erop neer dat je het stoppen moet gaan zien als een nieuwe kans in plaats van ‘het roken niet meer mogen’. Een andere mindset dus. Iets niet mogen is niet leuk. Nieuwe kansen wel. Het klinkt als een klein verschil en vooral heel erg onhaalbaar en toch gaat het je lukken en het verandert alles.

Stop met werken
Natuurlijk niet helemaal, maar verandering kan nooit kwaad. Sterker nog, meestal moet je even door een klein dalletje om ergens beter uit te komen. Ben je klaar met je huidige baan, ga dan gewoon iets anders doen. Het klinkt eng, maar uiteindelijk ben je ook aan deze baan gekomen. Inmiddels heb je meer ervaring, dus zou het nu toch echt makkelijker moeten gaan. Je moet alleen even die stap zetten…

Uiteindelijk komt het allemaal neer op één ding, je beter voelen, in het algemeen en vooral ook over jezelf. Leer iets nieuws, neem een hobby, creëer nieuwe kansen, investeer, beleg, start een handeltje, ga op gitaarles of op Italiaans. Doe iets! Doe iets met je tijd. Iets waar je je goed over voelt, iets dat je het gevoel geeft dat je die tijd goed hebt besteed in plaats van uren achtereen naar Instagram en Facebook te staren. Voor je het weet ben je echt oud en heb je niks geleerd, behalve dan wat al die anderen op socialmedia met hun leven hebben gedaan.

Zeuren betekent gezeur
Betrap jezelf op klagen, zeuren en andere negatieve gedachten. Je hebt er namelijk niks aan, maar het maakt je al helemaal geen leuker persoon voor je omgeving. Klagen is lekker, we weten het, maar je wordt er vooral ‘die zeikerd’ van. Probeer iedere keer dat je iets te zeuren hebt, iets positiefs te zeggen of te denken. Het klinkt idioot, maar het resultaat zal je verbazen. Zowel in je hoofd als hoe je omgeving op je reageert. Af en toe even glimlachen naar een vreemde daar is ook nog nooit iemand slechter van geworden.

Kleding maken de man
Zeker niet het belangrijkst, maar absoluut het puntje op de I, de kers op de taart, de ballen in de soep… Een nieuwe garderobe. Ben jezelf opnieuw aan het uitvinden, dan hoort daar eigenlijk ook wel een frisse look bij. Niet alleen om er goed uit te zien, maar ook weer om je nog beter te voelen. Voel je je namelijk goed over jezelf en over hoe je eruitziet, dan straal je dat ook uit.

Het klinkt allemaal bijzonder eenvoudig en dat is het dan ook. Je moet het alleen wel even doen. Zie het dan ook niet als iets dat je moet doen, maar benader het als een kans. Maak jezelf iedere dag wijs, dat het deze simpele dingen zijn die je leven in de basis compleet om kunnen gooien. Een basis die uiteindelijk zal zorgen voor een domino effect. Voel je je beter, sta je gelukkiger in het leven en straal je dit ook uit, dan ziet je omgeving dit ook en zal hier hoe dan ook op reageren. Positief welteverstaan. Waar wacht je dus op, geen excuses geen gezeur. Gaan met die lolly!

10 veelgemaakte fouten tijdens een solicitatie

Interviews zijn een belangrijke component voor een succesvolle carrière en een kunst waar maar weinig mensen heel erg goed in zijn. De meesten worden nerveus als ze tegenover een jury zitten die moet bepalen of jij hebt wat nodig is om de baan te krijgen.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Tegenover een jury zitten is niet makkelijk. De meeste mensen doen zich anders voor dan ze werkelijk zijn, met vaak desastreuze resultaten als gevolg. Hier zijn 10 fouten die vaak worden gemaakt tijdens een interview en net zo belangrijk, hoe je ze kunt voorkomen.

1. Te weinig tijd, energie en inspanning steken in de voorbereiding.
Mensen die geen tijd steken in onderzoek naar het bedrijf, hun missie en het type mensen dat ze aannemen zullen niet vaak worden aangenomen op een goede functie. Als je goed bent voorbereid op zowel vragen over jezelf als over het bedrijf, dan zul je een stuk comfortabeler zijn tijdens het gesprek.

2. Je niet bewust zijn van je houding en lichaamstaal.
Sla je je armen over elkaar en leun je naar achter als je nerveus ben, probeer dit te voorkomen want je gesprekspartner ziet dit. Probeer in plaats daarvan open en niet defensief over te komen. Dit laat anderen zien dat je comfortabel, zelfverzekerd en open bent. Bijkomend voordeel is dat het een boodschap aan je hersenen afgeeft die zegt dat je relaxed bent.

3. Teveel praten
Amateurs denken dat ze ieder punt over zichzelf moeten coveren bij degene die de sollicitatie afneemt. Deze angstige eigenschap werkt vaak tegen ze omdat de interviewer meer bewust wordt van hun zenuwen dan de inhoud van wat ze zeggen. Stilte kan juist sterk werken. Leer te pauzeren en je antwoord te geven op het moment dat je hem goed voor ogen hebt.

4. Bang zijn om terug te pakken naar eerder besproken onderwerpen.
Iets dat vaak op waarde wordt geschat is zelfreflectie. Deze vaardigheid gaat samen met emotionele intelligentie en laat zien dat je nadenkt over de invloed die je op anderen hebt. Soms werkt het juist versterkend om je antwoord te koppelen aan een eerder gegeven antwoord.

5. Mompelen of je betoog afraffelen in plaats van eerst even na te denken.
Niets is erger dan overgeven of dichtklappen tijdens een sollicitatie. Als je de druk van een intens interview niet aankunt, hoe kun je dan de druk van een chaotische werkdag aan? Zeg in plaats daarvan dat je even wilt nadenken over de vraag. Het toont zelfvertrouwen en kalmte.

6. Onderschatten hoeveel je voorkomen er toe doet.
Ja, we leven in een oppervlakkige wereld en daar moet je dus wel degelijk rekening mee houden. Bijvoorbeeld, een baard staat voor wijsheid en mannelijkheid, een paars shirt dat je ook je vrouwelijke kant durft te tonen, een bril oogt slim en een armband geaard. Alles dat je draagt zegt iets over wie je bent, dus denk na over de boodschap die je uitstraalt naar anderen.

7. Hetgeen je beweert niet ondersteunen met bewijs of voorbeelden.
Over jezelf vertellen en hoe je in elkaar zit is goed, maar laten zien waarom je werkt zoals je werkt is beter. Geef de interviewer voorbeelden van situaties uit het verleden om ze een betere indruk te geven van wie je bent en waarom je werkt zoals je werkt. Licht het hoe en waarom toe bij iedere uitspraak die je doet.

8. Het niet voorbereiden van belangrijke vragen om te laten zien dat je competent en nieuwsgierig bent.
De grootste beginnersfout is het niet stellen van vragen aan je interviewer. Zorg dat je niet die persoon bent die z’n sollicitatiegesprek heeft zonder zelf wat vragen te stellen. Maak in plaats daarvan een lijst met vragen die je oog voor detail onderstrepen en je vermogen om kritisch te kijken naar bepaalde zaken.

9. Het niet kunnen uitleggen waarom jij en het bedrijf een goede match zijn.
In feite probeer je een romantische relatie met iemand aan te gaan die er al van is overtuigd dat ze je niet nodig heeft. Als jij niet kunt uitleggen waarom je perfect bij het bedrijf past, dan is de kans dat ze accepteren je mee op date te nemen nihil. Laat zien wat je te bieden hebt en leg uit waarom de relatie een win-win is voor beide partijen.

10. Stress en zenuwen je introductie en afsluiting laten verpesten.
Iedereen heeft heeft last van stress en zenuwen, maar je moet je focus houden. Doe wat er voor nodig is om rustig te worden voor je je sollicitatie in gaat. En zorg ervoor dat zowel je eerste als je laatste indruk je onderscheiden van de rest van de sollicitanten.

11 belangrijke carrière lessen die de meeste mensen te laat leren

Er is een ding dat we met z’n allen gemeen hebben en dat is dat we gaandeweg allemaal fouten maken (en daar hopelijk van leren). Maar als je slim bent, dan leer je zoveel mogelijk van de fouten van anderen en bespaar je jezelf wat pijn. Hier zijn 11 belangrijke carrière lessen waarvan je kunt profiteren zonder het eerst zelf aan den lijve te moeten ondervinden.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

1. Het leven is kort en is hier om geleefd te worden
Het leven is te kort om ongelukkig te leven. Als je een baan hebt die je haat, een baas die je geen credits geeft of een carrière die nergens heengaat, doe daar vandaag dan nog wat aan. Je wilt niet op een dag wakker worden en er spijt van hebben dat je het roer niet hebt omgegooid toen het nog kon.

2. In relaties zijn de kleine dingen de grote dingen
De meest succesvolle mensen hebben bijna allemaal ook de breedste sociale netwerken. En al die contacten zijn ook zeker niet allemaal oppervlakkig. Relaties opbouwen is een zeer belangrijk aspect van het zakendoen. Hoe meer tijd en moeite je in de kleine dingen steekt, des te belangrijker ze worden.

3. Succes begint van binnenuit
Veel gedreven en succesvolle mensen concentreren zich op alle aspecten van hun werk, maar verwaarlozen hun eigen gezondheid. Druk, productief en succesvol zijn is te gek, maar je moet gezond blijven om het tempo vast te kunnen houden. Zorg dat je genoeg eet, drinkt, slaapt en beweegt.

5. Maak van de wereld je universiteit
Zorg ervoor dat je nooit stopt met leren. Er is altijd wel iets dat je van iemand kunt leren, dus zorg dat je iedere dag iets bijleert. Het alternatief is dat je aan alle kanten wordt ingehaald om uiteindelijk alleen achter te blijven.

6. Goede dingen komen hen toe die diversificeren
Als je enkel vasthoudt aan wat je al weet zul je nooit iets nieuws leren. The meest succesvolle mensen zijn flexibel, behendig en weten hoe ze zich moeten aanpassen aan een nieuwe situatie.

7. Succes komt in stappen
Succes van de ene op de andere dag is zeldzaam. De meesten doen er jaren over of zelfs decenia om een goede carrière op te bouwen. Het geheim is om iedere dag hard te werken en het besef dat zelf kleine overwinningen je leven een gigantische boost kunnen geven. Gaandeweg zullen je doelen steeds groter en groter worden.

8. Samen is altijd beter
De meeste mensen willen het alleen doen, maar succes is een teamsport. Het idee dat je het allemaal wel in je eentje kunt is een mythe. Ieder top idee verdient een team dat het kan verwezenlijken.

9. Je zorgen kunnen je beheersen
Zorgen kunnen een handig middel zijn om actie te ondernemen en te zoeken naar een oplossing. Maar als je bezeten raakt door wat-als en doemscenario’s dan wordt het een probleem. In plaats van je zorgen maken, werk aan een oplossing en ga uitdagingen aan.

10. Mislukking is nooit fataal
Of je het nu leuk vindt of niet, mislukking is een essentieel onderdeel van het proces tot succes. Mislukking is nooit het einde, het is een kans om het volgende keer beter te doen. Zij die mislukken en dapper genoeg zijn om opnieuw te beginnen, zullen uiteindelijk slagen.

11. Laat kleine dingen je geluk niet verpesten
De meesten van ons laten de gelukkige momenten zo makkelijk verpesten door kleine onbelangrijke zaken. In plaats daarvan zouden we ervoor moeten kiezen om altijd gelukkig te zijn. Het leven is een keuze, geluk is een keuze. Ongeacht je situatie, laat niets dat gevoel van geluk bederven.

9x lichaamstaal die ervoor zorgt dat je succesvoller wordt

Er zijn maar weinig mensen zich bewust van hun eigen lichaamstaal. Toch zou je dat wel moeten zijn, want andere mensen pikken deze signalen ook op.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Maar er is nog een belangrijkere reden waarom je je bewust zou moeten zijn van je lichaamstaal. Wetenschap wijst namelijk uit dat onze non-verbale communicatie ook invloed op onszelf heeft. Hoe je zit, staat en beweegt hebben namelijk grote invloed op hoe we ons voelen en presteren.

Gelukkig is het makkelijk. Je hoeft niet de hele dag bezig te zijn met je lichaamstaal. In plaats daarvan kun je af en toe tussendoor een moment uitzoeken om je zelfverzekerdheid, creativiteit of geluksgevoel te boosten.

1. Wil je oprechter zijn? Gebruik de kracht van aanraking.
Aanraking kan invloed hebben op gedrag, het vergroot de kans op medewerking. Ook kom je aantrekkelijker en vriendelijker over. Het kan je zelfs helpen een deal te maken die je anders niet gemaakt zou hebben.

Voorbeeld: in een experiment moesten de deelnemers de arm aanraken van een geblinddoekte proefpersoon. In hun aanraking moesten ze 12 verschillende emoties overbrengen zonder een woord te zeggen. 43 tot 83 procent van de emoties werd goed geraden.

Als je iemand feliciteert geef hem dan een hand en beter nog, geef hem een klopje op de bovenarm. Klinkt eenvoudig, maar zorgt er wel voor dat je felicitaties nog oprechter overkomen.

Hij of zij voelt zicht beter over zichzelf en jij over jouzelf omdat je voelt dat je een heel klein positief verschil hebt gemaakt in het leven van een ander.

2. Wil je creatiever en innovatiever zijn? Ga liggen.
Volgens de Darren Lipnicki, professor aan de Australian National University, kan liggen leiden tot grote creatieve doorbraken.

‘Het kan zijn dat we onze beste creatieve ideeën hebben als we plat op ons rug liggen’ zegt hij. Een oorzaak hiervoor kan zijn dat er chemische noradrenaline vrijkomt als we staan, deze zou de creativiteit kunnen remmen. Mooie bijkomstigheid is dat je nu dus een goed excuus hebt om even te gaan liggen.

3. Wil je meer wilskracht hebben? Span je spieren.
Stel je bent bij de dokter en je ziet de naald, dan span je automatisch je spieren aan. Waarom? Omdat je lichaam de pijn wilt minimaliseren. Je spieren spannen kan er ook voor zorgen dat je meer gefocust bent als je negatieve informatie krijgt. En het aanspannen van je spieren kan er zelfs voor zorgen dat je verleidelijke snacks laat staan.

4. Wil je je vastberadener voelen? Doe je armen over elkaar.
Oké, het signaal dat je ermee afgeeft is dat je nerveus en gesloten bent. Niet erg positief dus. Aan de andere kant, met je armen over elkaar blijf je langer steken bij een onopgelost probleem waardoor je uiteindelijk beter zult worden in het oplossen van problemen. Dat is zeker cool, want vastberadenheid is een eigenschap die de meeste entrepreneurs in overdaad moeten bezitten.

Hiernaast kan het armen over elkaar hebben ervoor  dat je minder nerveus en gestrest raakt. En als je niet wilt dat anderen dit signaal oppikken, doe het dan gewoon als je alleen bent.

5. Wil je je zekerder voelen? Doe je beste Superman-imitatie.
Amy Cuddy, professor aan Harvard, zegt dat twee minuten powerposing – gestrekt staan met je armen boven je hoofd of staan als Superman met je armen in je zij – ervoor zorgt dat je zelfvertrouwen een gigantische boost krijgt.

Voordat je een spannende situatie ingaat, waar je nerveus, onzeker en gestrest over bent zoals bijvoorbeeld een presentatie, neem een powerpose aan. Zorg er alleen wel even voor dat niemand kijkt. Het werkt!

6. Wil je stress voorkomen? Lach!
Fronsen en chagrijnig kijken en andere negatieve gezichtsuitdrukkingen geven een signaal aan de hersenen. Hetgeen dat je aan het doen bent zou moeilijk of lastig zijn. Je lichaam reageert hierop door cortisol vrij te geven dat je stressniveau verhoogt.

Stress zorgt voor meer stress, dat weer zorgt voor meer stress en uiteindelijk is er niks meer van je over. De oplossing? Dwing jezelf om te lachen. Je voelt minder stress, zonder dat er ook maar iets aan de situatie is veranderd.

7. Wil je dat andere mensen zich prettig bij je voelen, waardoor je jezelf ook weer beter voelt? Buig je hoofd naar voren.
Voorover buigen met je hoofd tonen eerbied en nederigheid en kunnen het gevoel van het verschil in status wegnemen.

De eerste volgende keer dat je iemand ontmoet, buig je hoofd licht voorover, maak oogcontact, lach vriendelijk en laat merken dat de kennismaking aangenaam is.

We hebben allemaal de eigenschap om mensen aardig te vinden die ons aardig vinden. Dus als jij laat merken dat je iemand leuk vindt, dan zal die ander jou ook leuker vinden. Hierdoor zie jij weer dat de persoon in kwestie jou leuk vindt, dat er weer voor zorgt dat je meer op je gemakt bent. Win-win.

8. Wil je de ander beter begrijpen? Kopieer hun non-verbale uitdrukkingen.
Het klinkt een beetje vreemd, maar iemand anders z’n lichaamshouding kopiëren kan ervoor zorgen dat je hun emoties beter aanvoelt.

Omdat we onze emoties allemaal non-verbaal uiten, kan het kopiëren van lichaamshouding ervoor zorgen dat onze eigen emoties worden beïnvloed. Ook het kopiëren van gezichtsuitdrukkingen kan ervoor zorgen dat je gesprekspartner het gesprek als prettiger ervaart.

9. Wil je een conflict oplossen? Probeer de situatie een letterlijk uit een andere hoek te bekijken.
Als de gemoederen hoog oplopen kan het recht tegenover elkaar staan nogal confronterend zijn. Recht tegenover elkaar met de gezichten dicht bij elkaar heeft dit nog veel sterker.

Als je weet dat wat je gaat zeggen nog weleens verkeerd zou kunnen vallen, ga dan iets opzij staan of zitten. Ook als je zelf wordt geconfronteerd door een ander. Doe geen stap naar achteren, maar doe een stap opzij zodat je een hoek creëert in plaats van recht tegenover de ander te staan. De confrontatie wordt afgezwakt en maakt een oncomfortabel gesprek minder vijandig.

4 kleine dingen die je eerste indruk volledig kunnen verpesten

Je krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken. Dat brengt best wat stress met zich mee toch? Er zeker van zijn dat je de juiste boodschap overbrengt tijdens die eerste ontmoeting is niet altijd even makkelijk. Gelukkig kun je een lijstje van veel voorkomende fouten uit je hoofd leren om er vervolgens voor te zorgen dat je er zover mogelijk bij vandaan blijft tijdens die eerste ontmoeting, zodat je een vliegende start hebt.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Maar wat is dat lijstje dan? Waar moet je op letten? Let op deze vier vaak voorkomende communicatie fouten en de kans dat je een goede eerste indruk maakt is vele malen groter.

1. Teveel over jezelf praten
Als je wel eens iemand hebt ontmoet die over niets anders dan zichzelf kan praten – z’n dromen, kennis, kracht, macht, salaris en prestaties – dan weet je ook wat een afknapper dat kan zijn.

Toch is het een kuil waar je makkelijk in kunt vallen aangezien je tijdens een eerste ontmoeting juist het idee hebt dat je jezelf moet verkopen. Zeker tijdens zakelijke gesprekken als een sollicitatie.

Ondanks dat er niks mis is met praten over jezelf (het is noodzakelijk!), zorg ervoor dat het niet de boventoon van het gesprek vormt. Je moet ook vragen stellen aan je gesprekspartner stellen om z’n aandacht vast te houden.

2. Te weinig over jezelf praten
Wacht wat? We zeiden net nog dat teveel over jezelf praten een veel voorkomende fout was, dus hoe kan het tegenovergestelde dan ook waar zijn?

Kijk, je wilt ook niet dat je gesprekspartner alleen aan het woord is. Iedere keer als hij of zij een vraag aan jou stelt is het omgekeerd wel prettig voor de loop van het gesprek dat je niet enkel antwoord met ja of nee. Doe je dat wel, dan ben je snel uitgepraat.

Hoe moeilijk het ook lijkt, probeer een balans te vinden tussen veel en weinig over jezelf praten. Oefen het desnoods! Door de gulden middenweg te vinden zul je het makkelijks je doel behalen zonder dat je overkomt als iemand die zwaar onder de indruk is van zichzelf.

3. Teveel klagen
Het is verleidelijk om een gesprek te beginnen met een klacht over het een of ander. Het weer is zo slecht de laatste tijd, de kamer is te druk, de gratis snacks zijn niet te eten. Het lijkt een makkelijke manier om iets gemeenschappelijks te vinden met die nieuwe persoon die je ontmoet.

Alhoewel, een reputatie opbouwen als iemand die overal wel wat over te klagen heeft kan niet je bedoeling zijn. Sterker nog, medelijden wekken is nu niet bepaald een goede start voor een relatie, ongeacht of het wel of niet goed voelt op het moment.

Onderdruk de behoefte om te klagen en probeer juist met iets positiefs te komen tijdens die eerste woordenwisseling. Je zult zien dat zowel je gesprek als de uiteindelijke reputatie die je opbouwt een stuk beter zullen zijn.

4. Te persoonlijk worden
Je wilt het niet uitsluitend over zaken hebben, dus het delen van een paar privézaken kan de sfeer wat persoonlijker maken. En ja, dat kan in sommige gevallen zeker goed zijn.

Maak alleen niet de fout dat je te snel te persoonlijker wordt. Praten over je favoriete serie of je afgelopen vakantie kan een band zeker versterken. Praten over je moeilijke echtscheiding of de kater die je hebt van de avond ervoor echter niet.

Je weet dat de eerste indruk belangrijk is. Toch is dit goed doen niet altijd even makkelijk. Zorg ervoor dat je ver, heel erg ver wegblijft van deze veel voorkomende fouten en je kunt er vrij zeker van zijn dat je eerste indruk een goede is!

Rond de 30 en ontevreden over je leven? Simon Sinek legt uit waarom (video)

Ben je rond de 30 en zit je niet zo lekker in je vel? Heb je het gevoel dat het succes niet snel genoeg gaat, je vrienden je vrienden niet zijn en iedereen het beter doet dat jij op gebied van relaties en carrière? Check dan zeker even deze video!

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

In deze video legt Simon Sinek – auteur, spreker en consultant in leiderschap en management – namelijk op geniale wijze uit waardoor het komt dat de zogenaamde millennials een verwachtingspatroon hebben van het leven dat bijna onhaalbaar en onrealistisch is. Hierdoor raken ze depressief, ongeduldig en veranderen in de oppervlakkige, ontevreden persoonlijkheden die ze zijn. 15 minuten lang duurt het betoog, maar het is iedere seconde van je tijd waard. Al helemaal als je zelf bij deze groep hoort. Misschien leer je de boel er een beetje door relativeren…

Wijze les nodig? Richard Branson staat in Ziggo Dome tijdens Inspiration360

Op 4 oktober staat Richard Branson in de Ziggo Dome voor het grootste inspirational event  van Nederland. Meer dan 13.000 man luisteren naar de Virgin-oprichter als hij in gesprek is met Eva Jinek over zijn carrière en uitdagingen.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Nu klinkt inspirational event wat overdreven, maar goed, dat nemen we voor lief om een man als Branson te horen spreken. Überhaupt een zeldzaamheid voor Nederland. En Inspiration360 is een complete avond, want ook twee andere grootheden spreken het publiek toe. Voormalig Vice-President van de VS en eco-warrior Al Gore gaat in gesprek met Twan Huys en Discovery Channel-held Bear Grylls praat met Winston Gerschtanowitz over wat hem helpt in het leven en in zijn werk.

Schermafbeelding 2016-09-08 om 12.45.11

Want het evenement in de Ziggo Dome richten ze vooral op de link met werk en lessen van de drie mannen die jij ook in je professionele leven kunt gebruiken. Nu zijn we zelf vaak wat hardleers, maar van deze drie mannen willen we best wat aannemen.

Schermafbeelding 2016-09-08 om 12.44.41

Wil jij naar Inspiration360 met Bear Grylls, Richard Branson en Al Gore? We verloten 2 toegangskaarten. Het enige dat je hoeft te doen is voor 16 september een mailtje sturen* naar madpac@madpacmedia.com, onder vermelding van ‘Inspiration360. Vermeld in het mailtje wel je volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum zodat we je prijs direct kunnen opsturen als je één van de winnaars bent. Succes!

Schermafbeelding 2016-09-08 om 12.44.52

Meer info nodig of behoor je niet tot de winnaars? Check dan de site van Inspiration360 voor kaarten en uitgebreide info over het programma.

*Als je meedoet aan deze actie schrijf je je ook automatisch in voor de MADPAC Nieuwsbrief.

MADPAC interviewt DS auto-ontwerper Bob Romkes

Door Jorrit Niels

Afgelopen april deed de Formule E de Franse hoofdstad aan. De volledig elektrische raceklasse rond nu zijn tweede seizoen af en we werden uitgenodigd door automerk DS om een kijkje te nemen. Met stratencircuits, bizarre regels en het geluid van een voorbijvliegende UFO, checken we nóg iets bijzonders en de eigenlijke reden van ons bezoek: de DS E-Tense concept car, ontworpen door de Nederlandse Bob Romkes.

Had je vroeger een radiografisch bestuurbare auto? Nou, het Parijse Hôtel des Invalides, wordt omgeven met het hoge geluid van dat speelgoed. Maar wat de bocht om sjeest is een volwaardige Formule-wagen. Krachtig, snel en compleet elektrisch.

_RDH2112-1

Een compleet elektrische raceklasse met 10 raceteams en 10 races, waarvan de laatste van dit seizoen op 3 juli wordt gehouden op het Battersea Park Street Circuit. Vlak aan de Thames, met de Londense skyline op de achtergrond.

Elke coureur heeft twee auto’s tot zijn beschikking omdat de batterijen slechts 25-30 minuten mee gaan. Nul tot honderd kilometer per uur gaat redelijk snel binnen drie seconden en de topsnelheid ligt op 225 km/u, meer dan snel genoeg voor een spannend rondje op een stratencircuit.

_RDH2104

Terug naar waarvoor we zijn gekomen, de DS E-Tense van de Nederlandse auto-ontwerper Bob Romkes (34). De one-off is een elektrische supercar met 402 pk. Een volledig elektrische aandrijflijn zorgt ervoor dat je binnen 4,5 seconden op 100 km/u zit met een top van 250 km/u.

De 1.800 kilo zware E-Tense heeft een koolstofvezel monocoque met afmetingen van 4,72 meter lang, 2,08 meter breed en 1,29 meter hoog. Nog meer weetjes: Michelin verzorgt de wielen, vanbinnen vind je een 10-inch touchscreen en zet er zelfs een uitneembaar horloge in het dashboard.

Omhuld in scherpe lijnen die dus zijn opgetekend door de Nederlandse Bob Romkes (34). Hij is inmiddels zes jaar exterior designer bij DS Automobiles en heeft mede richting gegeven aan wat DS nu is. De DS E-Tense is volledig van zijn hand, direct onder leiding van Director of Design van PSA Peugeot Citroën Jean-Pierre Ploué.

Romkes studeerde Vehicle Design aan het prestigieuze Royal College of Art in Londen en werkte onder andere bij Toyota en Yamaha. Romkes’ DS E-Tense moet een voorbode zijn van wat we in de toekomst kunnen verwachten van het Franse merk. We spraken Romkes in Parijs, vlak aan de rand van het Formule E stratencircuit, met de E-Tense  op de achtergrond. Check hierboven ons interview waarin hij meer vertelt over de DS E-Tense, hoe hij bij DS is binnengekomen en wat we in de toekomst kunnen verwachten op autogebied.

_RDH2081

5 Manieren om fitter achter je computer te zitten

Mensen die veel achter de computer zitten zijn dan misschien geen topatleten, het is toch wel fijn als ze zich om vijf uur nog steeds fit voelen. Het begint met een verslapte houding en voorovergebogen richting scherm (heel herkenbaar op de MADPAC-redactie), want ‘dat kan toch wel een keer’? Nou nee, als je experts moet geloven. Slechte gewoontes leiden tot een slechte gezondheid. Dus daarom 5 manieren om fitter achter je computer te zitten.

desk
1. Slechte houding?
Chin up
Een slechte houding is iets waarop je de hele dag moet letten als je veel achter je computer zit. De meeste mensen zijn geneigd om erg naar hun scherm te gaan en hun nek vooruit te steken. Niet heel natuurlijk en het zorgt voor een slecht evenwicht tussen je nek en ruggengraat. Alsof je een bowlingbal de hele dag met één hand omhoog houdt. Oplossing volgens doktoren: leun wat meer naar achteren en doe kin-oefeningen. Trek regelmatig je kin terug en maak zo een dubbele kin. Niet heel charmant, maar goed voor je bovenrug en nek.

typen
2. Check je beeldscherm

Staat je beeldscherm direct op je bureau? Dan staat-ie te laag. Stelregel: de bovenkant van het scherm moet op jouw ooghoogte zijn, zodat je ogen ongeveer 10 graden naar beneden gericht zijn. Vaak moet je dat zelf bijsturen wat zorgt voor nek- en rugklachten. Te hoog, dan kan je juist weer droge ogen krijgen.

glasses
3. Neem een beeldschermbril

Een logisch vervolg op nummer 2 hierboven. Deze is misschien nog niet heel bekend, maar kan je enorm helpen om hoofd-, nek- en schouderklachten te voorkomen. Simpel gezegd is een beeldschermbril van Eye Wish Opticiens een bril die optimaal zicht geeft op beeldschermafstand. Het zorgt voor een scherp en rustig zicht, waardoor je niet moeilijk hoeft te doen om duidelijk te zien waarmee je nu eigenlijk bezig bent. Geen geknijp met je ogen, je nek krampachtig naar voren steken of wat dan ook.

Heb je al een bril? Denk dan niet dat die multifocale- of leesbril genoeg ondersteunt. De beeldschermbril is juist geoptimaliseerd op die afstand tot je scherm. Het zorgt voor een betere werkhouding en minder klachten op de lange termijn.

Eyewish_Illustratie_Zij aanzicht_Beeldschermbril

Een korte uitleg: in een beeldschermbril zit onderin een leesdeel voor dichtbij voor het toetsenbord of als je even iets moet lezen, het middendeel is specifiek voor beeldschermafstand (tussen de 50 en 100 cm). Als je wilt kan er bovenin ook nog een deel worden toegevoegd voor een afstand tot 4 meter. Handig om tijdens een vergadering ook je collega’s scherp te zien. Heb je geen bril, maar heb je wel eens last van je nek- of rug? Dan kijk je met zo’n bril net even iets rustiger naar je scherm zonder je in te spannen.

Eye Wish Opticiens biedt deze beeldschermbrillen aan en helpen je bij de keuze. Van het glassoort tot aan het montuur. Denk trouwens niet dat het hier om een log en stijlloos hulpmiddel gaat. De monturen van Eye Wish zijn net zo stijlvol als elke andere bril. In combinatie met hun stijladvies krijg je ook een montuur dat goed bij je past. Dus een stijladvies op basis van je gezichtsvorm, een kleuranalyse en natuurlijk je eigen voorkeuren. Wil je meer informatie over de beeldschermbrillen van Eye Wish Opticiens? Lees dan hier verder of ga langs.

stoel
4. Pas die stoel aan

Behalve die computer is je stoel je tweede beste vriend. Het ondersteunt – dat spreekt – en helpt je houding. Er zijn ontelbaar veel stoelen, maar hou deze drie tips in gedachten. Een goede lendensteun is onmisbaar. Als je zit, hou dan een beetje ruimte tussen de stoel en de achterkant van je knieën, ongeveer een vuist groot. Als je zit, dan moet je voeten plat op de grond staan en je dijbeen iets onder je heup.

5. Sta op
Ja, een enorme open deur. Maar wel één die te vaak wordt vergeten. Hoe dringend die deadline ook is, sta op en beweeg genoeg. Al een uur achter elkaar achter de computer is de max. Neem een pauze van vijf minuten en doe iets anders dan achter je bureau zitten. Vergader bijvoorbeeld on the move. Een must, hoe ergonomisch verantwoord je werkplek ook is.