WE x Typhoon – nieuwe capsule collectie is een hit

september 8, 2017 - Redactie

Typhoon heeft al een aardig cv opgebouwd in de ruim 12 jaar dat ‘ie bezig is. Talloze gouden en platina platen, drie Edisons, twee 3FM Awards en nog veel meer. Nu komt hier ook een kledingcollectie bij, één die hij maakte met WE Fashion. We hebben hieronder de eerste beelden voor je.

Voordat je denkt, ‘hebben we weer een artiest die zo nodig de mode in moet’, de capsule collectie WE x Typhoon ziet er serieus goed uit. De 33-jarige Typhoon staat sowieso al bekend om zijn toffe stijl. Uitgesproken en casual, maar altijd met een formele twist.

Voor de hiphop-artiest lag het ontwerpen van kleding niet eens zover van het maken van muziek. “Ik verzamel, onderzoek en ga eerst terug naar de kern,” vertelt Typhoon over de capsule collectie. “Voordat ik in vorm ga denken, moet het fundament er zijn. Wat wil ik vertellen? In deze collectie wilde ik echt iets van mezelf kwijt en I’m all about the message.”

Schermafbeelding 2017-09-08 om 09.48.14

Zo heeft hij een manifest geschreven ter inspiratie en één die ook terugkomt in elementen van de kleding. Typhoon: “Ik vind het echt tof dat dit manifest terugkomt in de kleding. Ik heb keihard gewerkt om te komen op het punt waar ik vandaag ben. Maar in plaats van op te scheppen over mijn succes, wil ik liever jonge mannen inspireren om zichzelf te zijn. Zo’n manifest en mooie kleding kunnen je net even dat extra zelfvertrouwen geven. Ga! Doe het! Want ook al ga je op je bek, je hebt het wél gedaan.”

In samenwerking met WE Fashion vertaalde hij dit moeiteloos naar een capsule collectie met stukken die uiteen lopen van pakken en printed shirts tot een track pants en een hoodie. De hiphop-artiest is serieus bezig geweest met de collectie en heeft er niet zomaar zijn gezicht aan verbonden. Vanaf het begin was hij betrokken bij de materiaal- en kleurkeuze en ook de pasvorm. En dat is te zien. Het resultaat is alles behalve een standaard ‘pak’. Moet je op ‘netjes’, dan doen de twee pakken prima hun werk, maar je bent absoluut onderscheidend en je draagt weer eens iets anders dan de usual suspects.

De WE x Typhoon capsule collectie voor mannen is vanaf 9 september te krijgen bij geselecteerde WE Fashion winkels in Nederland en België en natuurlijk op wefashion.com. Check de gehele collectie hieronder:

170901_1712-WE-X-TYPHOON---FW-COLLECTION-(11) 170901_1712-WE-X-TYPHOON---FW-COLLECTION-(1) 170901_1712-WE-X-TYPHOON---FW-COLLECTION-(4) 170901_1712-WE-X-TYPHOON---FW-COLLECTION-(6) 170901_1712-WE-X-TYPHOON---FW-COLLECTION-(10)


Feedback