MADGEAR – Samsung’s The Frame

september 11, 2017 - Redactie

Een tv kan niet groot genoeg, toch!? Uiteraard denkt je vriendin anders over dat grote zwarte ‘gat’ in de woonkamer en eigenlijk heeft ze ergens nog gelijk ook, want als hij uitstaat is zo’n groot ding natuurlijk geen gezicht. Dat kan dus anders. Wij hebben namelijk de perfecte oplossing gevonden. Een televisie die is ontworpen door de Zwitserse kunstenaar Yves Béhar, met alle features die je tegenwoordig op een tv wilt zien én ook nog eens verandert in een kunstwerk als hij uit staat.

Met Samsung’s nieuwe The Frame is het niet meer nodig om die 55-inch LCD te verstoppen in één of ander achterkamertje. The Frame past moeiteloos in je inrichting. Zet ‘m uit en het enige dat je ziet is een 55- of 65-inch lijst – zonder Samsung-logo – dat een kunstwerk of je eigen foto’s showt.

Samsung-2

En geef toe, de grote tv’s van tegenwoordig kunnen ook imposant overkomen en je kamer nogal overstemmen. Zeker als ‘ie uitstaat. Deze dunne tv zit vlak op de muur en een speciale lichtsensor past de helderheid en kleurwarmte aan zodat hij niet uit de toon valt tussen de rest wat aan je muur hangt. Is er niemand in de buurt dan gaat The Frame ook automatisch uit door een bewegingssensor om verspilde energie te voorkomen. Of zoals Béhar het zegt: “Art when it’s off, TV when it’s on.”

Maar hoe werkt het precies? De Art Mode gaat vanzelf aan als je The Frame uitzet. Je hebt de keuze uit meer dan 100 kunstwerken binnen 10 categorieën. Je kunt ook nog kunstwerken bijkopen in de online Art Store. Doe je het liever met eigen werk, dan kun je je eigen foto’s of creaties tonen via de Smart View App of sturen naar de tv via je smartphone of een USB-stick.

170825_1134-003_1_verkleind

Om het geheel nog meer te laten aanvoelen als een echte lijst kun je naast de standaard zwarte lijst kiezen voor een witte, eikenhouten of walnoothouten versie. Geen ingewikkeld gedoe met schroeven, nee, je bevestigt het via magneten en klaar. Een grote plus is trouwens dat je geen wirwar aan kabels hebt, maar enkel een bijna transparante kabel.

Samsung-3

Als je de muur liever toch helemaal vrijhoudt, dan is er nog een standaard om ‘m op een tafel te plaatsen of een stijlvolle driepoot, onze favoriet.

Die Art Mode is vernieuwend en ziet er verbazingwekkend goed uit, maar is de tv ook up-to-date? Alles wat je tegenwoordig op een tv wilt hebben, zit erop. The Frame heeft 4K Ultra-HD voor haarscherp beeld, HDR voor waanzinnige kleuren en grote contrasten en een Smart Hub voor eenvoudige toegang tot al je entertainment en streamingdiensten.

The Frame is te koop vanaf €2.399

170804_1345-004_2


Feedback